הקשבה ושיתוף – צמיחה אישית – שיפור יכולות בין אישיות – בניית מערכות יחסים כנות אותנטיות ויציבות
הקבוצה היא מקום בו נוכל כאנשים רגישים לעבד אירועי חיים ורגשות על מנת להתמודד טוב יותר עם האתגרים שרגישות גבוהה מזמנת עבורנו.
במסגרת הקבוצה:
- נלמד לקבל את עצמנו כפי שאנחנו ולהפחית ביקורת עצמית
- נפגוש אנשים שחווים דברים דומים לנו
- נקבל אוזן קשבת והבנה
- נעזר אחד בשני על מנת להניע את עצמנו ליצירת לשינוי במקומות שהפחד עוצר אותנו
- נשתמש ברגישות שנתנה לנו ככוח יצירתי וחיובי
- נבחן ונכיר את סגנון התקשורת שלנו ונתנסה בסגנונות תקשורת חדשים שאולי יהיו יעילים יותר עבורינו
- נתנסה בקבוצה של שיח כנה ואותנטי
לקבלת פרטים נוספים וקביעת פגישת הכרות:
כאנשים רגישים אנו עומדים בפני אתגרים שאחרים אינם חווים אותם. הצרכים שלנו שונים. דרכי ההתמודדות שלנו שונות.
יש לנו סקרנות אינסטינקטיבית וצורך בהתפתחות רגשית אבל לעיתים קרובות הצרכים האלו נבלמים מתוך חשש להצפה.
יש לנו צורך עמוק לחיים משמעותיים אולם אנו עלולים לפחד ולהימנע משינויים נדרשים על מנת להגיע למחוז חפצנו.
לפעמים אנחנו מזהים את הייחודיות שלנו כמכשול או חולשה בעוד שחשוב לזכור שרגישות גבוהה היא גם יתרון וברכה.
מה עושים במסגרת הקבוצה?
פגישת קבוצת רגישות גבוהה אורכת שעתיים – בשעה הראשונה נלמד ונשתמש בכלים של אימפרוביזציה ותיאטרון פלייבק טיפולי ובשעה השניה נעבוד על תקשורת בין אישית.
שעה ראשונה: תיאטרון פלייבק טיפולי
נשמע סיפורים אירועים ורגשות של חברי הקבוצה. ניקח את הסיפורים האלה ובאמצעות תהליך יצירתי שנקרא החזרה נעלה אותם באימפרוביזציה ולאחר מכן נשב ביחד לשיתוף. התהליך כולו הוא תהליך אמפתי במסגרתו אנחנו לומדים איש את נפשו של רעהו מתפתחים וגדלים אחד באמצעות שני. להשתתפות אין צורך בכישרון משחק אלא רק נכונות לשתף ולשמוע סיפורים אישיים
תיאטרון פלייבק טיפולי מאפשר לנו לעבד אירועים ורגשות בחיינו בסביבה אנושית אמפתית ומבינה
שעה שניה: תקשורת בין אישית
קבוצת תקשורת בין אישית – בקבוצת תקשורת בין אישית אנשים מקיימים שיחה אסוציאטיבית דרכה מתגלות צורות חשיבה והתנהגויות המאפיינות כל אחד מאיתנו. בעזרת המנחה הקבוצה מתבוננת במבנה הנפש של חבריה בתהליך כנה ואמפתי שמטרותו פיתוח זוויות ראייה חדשות, תמיכה, קבלה עצמית והנעה לשינוי
לאורך הזמן קשרים נוצרים בין חברי הקבוצה וסגנון התקשורת של החברים על יתרונותיו וחסרונותיו מתגלה. הנכונות של חברי הקבוצה להיות מעורבים בתהליך של חשיפה עצמית ופידבק כנה אחד לשני מאפשר לכל אחד ללמוד באמצעות האחרים ומתוך ניסיון על עצמו ועל חלקים בעצמו שאינו ער להם. התהליך גם מאפשר להתנסות בסביבה מוגנת בדרכי תקשורת חדשות ומתוך כך להתפתח לצמוח ולהעשיר את רפרטואר הרגשות ההתנהגויות והמחשבות.
הקבוצה היא קבוצת רכבת וללא תאריך סיום – רוב האנשים מצטרפים ונשארים בקבוצה לתקופה ארוכה. החברים בקבוצה הופכים לחברי חיים וממלאים תפקיד טיפולי אחד עבור השני.
מנחי הקבוצה
יואב בן ישי – בוגר המכון הישראלי לפסיכותרפיה קבוצתית באמצעות בתיאטרון פלייבק (הנחיית קבוצות בתיאטרון פלייבק טיפולי). מנחה קבוצות בשילוב אמנויות (המכון להנחיית קבוצות בשילוב אמנויות בחסות אקדמית של היחידה ללימודי המשך לעבודה סוציאלית – אוניברסיטת בר אילן). מטפל קוגניטיבי התנהגותי בעצימות נמוכה (מכון וינגייט). בעל תואר שני. מנכ"ל עמותת "מים שקטים".
ימים: ראשון
שעות: 19:00-21:00
מקום המפגש: בתל אביב במרחק 10 דקות הליכה מקניון עזריאלי ותחנת רכבת השלום.
חניה בדרך כלל ניתן למצוא חניה ללא תשלום ברחוב שדרות ההשכלה פינת צויפל
הצטרפות לקבוצה מותנית בשיחת ייעוץ ללא תשלום.
לפרטים נוספים וקביעת פגישת הכרות – יואב 054-8033301 | yoav@stillwaters.co.il
מידע נוסף על תיאטרון פלייבק ככלי טיפולי
למה דווקא להשתמש בכלי של תיאטרון פלייבק ככל של טיפול והתפתחות עבור אנשים רגישים?
בתיאטרון פלייבק אנחנו שומעים את הסיפור של האחרים, לוקחים אותו אלינו ומחזירים אותו למספר באמצעים דרמטיים לאחר מכן הקבוצה מעלה אסוציאציות חופשיות בהקשר של הסיפור.
בקבוצת תיאטרון פלייבק טיפולי אנחנו מכירים את הסיפורים האינטימיים אחד של השני ומתוך כך מייצרים קשר אמפתי וקרוב. החברים לומדים אחד מהשני דרכי חשיבה חדשות ולמעשה משמשים מטפלים אחד של השני.
בתיאטרון פלייבק אנחנו משתמשים ברגישות שלנו לאחרים ככלי יצירתי במקום גורם הפועל כנגדנו
מעבר למרכיב של השתנות אישית, הקבוצה פועלת כמרחב מוגן בו אפשר להתנסות בהורדת חומות ולגעת איש בנפשו של האחר.
אנשים רגישים שחוו התנסויות לפעמים מפתחים בטקטיקות של הימנעות התגוננות והפחתת סיכונים – לאורך זמן הטקטיקה הזו מייסרת משום שהיא מקשה עלינו להתקרב ומותירה אותנו בודדים. ההתנסות בקבוצת אמפתיה מאזנת את הצורך שלנו להתגונן ופותחת אותנו לעולם.
לפעמים אנשים רגישים מרגישים "חובה" וציפייה מצד העולם לעשות דברים שגורמים בסופו של דבר להצפה – באמצעות הקבוצה נוכל להביא למודעות ולהסתכל על חוויות החיים שלנו ולפתח אחד באמצעות השני דרכי פעולה חדשות שמתאימות יותר לצרכינו ופחות למה שאנחנו חושבים שמצופה מאיתנו.
מדוע קבוצת יחסים בין אישיים?
כלי נוסף שנעשה בו שימוש הוא קבוצת יחסים בין אישיים – בקבוצת יחסים בין אישיים חברי הקבוצה מסכימים ביניהם להסיר מסכות: להיות גלויים ופתוחים אחד עם השני ולתת פידבק כנה אחד לשני. בדרך זו אנו מגלים כיצד אחרים תופסים אותנו, וכיצד התנהגויות שלנו משפיעות על אחרים. אנחנו לומדים לבדוק הנחות שיש לנו לגבי מה אחרים חושבים עלינו וכיצד אנחנו נתפסים בעיניהם ומתוך כך אנו יכולים לעדכן את תפיסת עולמנו למדויקת יותר. רוב האנשים מגבשים תפיסת עולם על סמך חוויות מוקדמות ומוגבלות ולא בוחנים ולא מעדכנים את חשיבתם. אנשים כאלו נותרים קפואים וחסרי שינוי ובדרך כלל חוזרים על אותם דפוסי התנהגות ויחסים מבלי יכולת לשנותם. אנשים רגישים עלולים להילכד במקום כזה שאינו מועיל ואינו טוב להם. חוויות שליליות שהותירו צלקות מקבעות דרכי התנהגות וצורת חשיבה. בקבוצה נוכל להיעזר באחרים על מנת לעדכן את תפיסת העולם שלנו ולשנות אותה כך שתהלום את צרכינו בצורה יעילה יותר
הרגישות לעיתים גורמת לזהירות ולהתכנסות פנימה על מנת לעבד את כל המידע שגרם להצפה רגשית.
לפעמים אנשים רגישים מאוד מתקשים לקבל את עצמם בקבוצה נלמד לקבל את עצמנו כפי שאנחנו ולא לכעוס על עצמנו על כל שאנחנו כפי שאנחנו. נלמד להשתמש ברגישות שלנו לאחרים ככוח יצירתי במקום גורם הפועל כנגדנו
אנשים רגישים מאוד מתקשים לעתים להתמודד עם שינויים ולכן נותרים תקועים במקום אחד מתוך קושי להשתנות – הקבוצה תומכת, מעלה למודעות ומהווה גורם שינוי בחיים
אלו הן בעיות אופייניות לאנשים רגישים החיים בעולם לא רגיש. הקבוצה מאפשרת לנו לפתח צורות חשיבה והתנהגות חדשות אחד בעזרת השני ולמצוא צורות התמודדות שיאפשרו לנו לחיות חיים טובים יותר
לפרטים נוספים וקביעת פגישת הכרות – יואב 054-8033301